Dalam Kuliah Sepuluh Pada Minggu Depan

Apa khabar semua pelajar?

Video klip ini akan diajar pada minggu kesepuluh. Sila lihat slide kedua puluh dalam IVLE.

}Ah…..Pak Cik! Apa hal ni?

}Tayar meletup.

}Ya, tuan.

}Ah..Tayar meletup lagi….Macam biasa…Batu Lima

}Macam [p. 64] mana ni Pak Cik?

}Macam tu-lah!

}Berapa lama kena tunggu ni?

}Tak lama, esok mereka sampai-lah [see slide 2]

}Besok? Jauh [p. 52]  ke lagi Pak Cik?

}Tu…!           [Road sign: Kampong Durian Runtuh fall/collapse]

}Hai…dah hampir sampai-lah time-time ni-lah nak [see slide 3] meletup.

}Ha Lim! Dalam beg kau tu tak ada tayar bas?

}Dah lah. Kita jalan aje Lim  

Hal = matter,   meN + letup (explode),   lagi = again,   [i]ni,  [i]tu,   kena = have to,   tidak > tak,  hampir = almost,  [eng]kau,  [su]dah,  [s]aja > aje,   batu = stone > mile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s